Ratings and Recommendations by outbrain

17/9/10

Setmana de la Mobilitat Sostenible: Activitats programades als diferents municipis de les Illes BalearsCAPDEPERA I CALA RAJADA

DIVENDRES DIA 17 DE SETEMBRE: de 17 a 19h jocs infantils sota el lema “Mou-te amb noltros”. Per a nins de 6 a 12 anys. LLOC: Plaça dels pins de Cala Rajada


DIUMENGE DIA 19 DE SETEMBRE: bicicletada popular. Partida: 10h a la plaça Orient de Capdepera i a les 10:15 a l’entrada de Cala Rajada (davant electrodomèstics Milar). Es regalarà berenar a tots els participants. LLOC: Plaça Orient de Capdepera.


DIMECRES DIA 22 DE SETEMBRE: celebració de “La ciutat, sense el meu cotxe”. Es reservarà a vianants i ciclistes les zones d’accés als col•legis.

EIVISSA

EXPOSICIÓ MOU-TE BÉ AMB EL PLANETA: Exposició divulgativa adreçada a tots els públics sobre els impactes ambientals de les emissions del parc mòbil a motor, i la seva relació amb el canvi climàtic. També presenta les alternatives dels ciutadans per avançar cap a un model més sostenible de ciutats la mostra es podrà visitar fins el 25 de setembre, a l'envelat de la Plaça del Parc de la Ciutat d'Eivissa de 10:00 a 21:00 h.


MANACOR

DISSABTE DIA 18 DE SETEMBRE: Pedalejada per Manacor des de l'Estació de tren fins a la Plaça Ramon Llull, acompanyats pel grup d'animació Trencaclosques.


PALMA

FIRA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE: Exposició que ens mostra les novetats i els esforços que duen a terme administracions, empreses i entitats en matèria de transport públic i en formes de moure’ns energèticament eficients i romandrà oberta des de dia 16 fins a dia 19 de setembre de 10:00 a 20:00 h. LLOC: Estació Intermodal de Palma


DIVENDRES DIA 17 DE SETEMBRE: A la feina en bici. Els ciutadans i les ciutadanes que utilitzin algun dels aparcaments de la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (Smap) i agafin una de les bicicletes de les quals disposa tindran l'estança a l'estacionament gratuïta. Els aparcaments de la Smap on es podran agafar les bicicletes són els següents: Antoni Maura-Parc de la Mar, Santa Pagesa, Via Roma, Parc de sa Riera, Manacor i Marquès de la Sènia.

12:00 h: Presentació de la 2a edició del Concurs de Còmic Jove “Mou-te Bé” sobre mobilitat sostenible, a càrrec d’Antoni Verger, director general de Mobilitat i del GOB. LLOC: Estació Intermodal de Palma.


DISSABTE DIA 18 DE SETEMBRE: Dia de la Salut.

De 10.00 a 13.00 h: es realitzaran tallers de plantació d'arbres. Els ciutadans i ciutadanes que participin de l'activitat plantaran arbres d'espècies autòctones que es podran dur a casa seva. L'objectiu de la iniciativa és fomentar el manteniment i la cura de l'arbrat urbà, tal i com es recull a la Carta de Barcelona. LLOC: Parc de les Estacions de Palma.

17.00 h: Taller de ratapinyades a Bellver. L'activitat inclourà una xerrada explicativa, la construcció de caixes i la seva col·locació als arbres. Després, els assistents es traslladaran en un bus de l'EMT fins a la catedral per visualitzar i escoltar les ratapinyades. Un cop tornats a Bellver, acabaran l'activitat amb un pa amb oli. Les inscripcions per realitzar el taller es poden fer a través del 010. Està obert al públic en general. Els menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult. LLOC: Bellver.

DIUMENGE DIA 19 DE SETEMBRE: Dia del Medi Ambient.

10:00 h: Inauguració de la primera fase del vial perimetral de Bellver. La jornada començarà amb un berenar saludable per a tothom. També hi haurà una excursió pel vial perimetral, un taller d'anellament d'aus i un taller de nordic walking (11:00 - 13:00 h). LLOC: Bellver

10:00 h: Jornada de Mobilitat Sostenible “Mou-te Bé”. LLOC: Parc de les Estacions de Palma.
· Tallers i jocs per als més joves.
· II Milla de la Mobilitat i la Salut “Mou-te bé”.
· Altres activitats mediambientals.

11.00 h: celebració de la Marxa Ciclo Solidària a benefici de la Fundació Vicenç Ferrer. La sortida és a la Plaça de Cort i l'arribada, al Palma Aquàrium. Les inscripcions es poden fer a la web www.fundacionvicenteferrer.org.


DILLUNS DIA 20 DE SETEMBRE: Dia del Turisme Sostenible.

Ruta en bicicleta des de la Plaça d'Espanya fins el Moll de les Golondrines (davant l'Auditòrium) a través dels diferents carrils bici de la ciutat. Un cop arribats al port, els assistents embarcaran al veler Rafael Verdera, el vaixell més antic del país, per realitzar una ruta de dues hores i veure la posta de sol.

Per realitzar aquesta activitat serà necessari inscriure's prèviament a la seu de l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT), que es troba al carrer Josep Anselm Clavé, núm.5. L'horari és de 8.30 a 10.00 hores. Les places són limitades (60 places). L'activitat té un cost de 20 euros, que s'haurà d'abonar en el moment de la inscripció.

12:00 h: Lliurament dels premis “Mou-te Bé” als usuaris més fidels del transport públic a Mallorca, en les categories següents:

a. Usuaris del transport públic.
b. Usuaris del servei de bicicleta pública “Mou-te Bé”.
Lliurament a càrrec del conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens.
Lloc: Estació Intermodal de Palma.

19:00 h: Taula Rodona “La mobilitat a la badia de Palma”, en el marc de les Jornades
de Mobilitat “Mou-te Bé”. Presenta Antoni Verger, director general de Mobilitat. Hi intervindran representants i experts de la UIB, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat. LLOC: Estació Intermodal de Palma.


DIMARTS DIA 21 DE SETEMBRE:
Dia del Transport Públic.

09:30 - 14:00 h: Celebració de les III Jornades Tècniques del Transport, que organitza l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i que enguany tractaran el tema de les 'Perspectives de futur del transport públic'. LLOC: Centre de Cultura Sa Nostra.

12:00 h: Presentació del “Projecte de foment de la mobilitat sostenible GOB 2010”, a càrrec de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i del GOB. Presenta Antoni Verger, director general
de Mobilitat. LLOC: Estació Intermodal de Palma.


DIMECRES DIA 22 DE SETEMBRE: Dia Sense Cotxes.

Servei gratuït en els mitjans de transport públic TIB (tren, metro i bus llançadora).

12:00 h: Presentació de la “Guia de la Mobilitat de les Illes Balears”, a càrrec del conseller
de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, i de la directora gerent del CTM, Immaculada Salamanca. LLOC: Estació Intermodal de Palma.

17: 00 - 20:00 h: Amb motiu del Dia Mundial sense Cotxes, es tallarà al trànsit el carrer Blanquerna de les 17.00 fins a les 20.00 hores. Es celebraran diferents castells infantils per als més petits, s'explicarà en què consisteix la iniciativa de compartir cotxe i es durà a terme el taller 'Aprenem a colcar en bicicleta', adreçat a tothom, tant grans com petits.

Presentació per primera vegada de la bicicleta pública, amb la instal·lació d'una estació amb bicicletes i ancoratges perquè els ciutadans coneguin com serà la bici pública a Palma.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, farà entrega dels premis als cinc usuaris que més han emprat l'autobús el darrer any.

Tots els usuaris que aquest dia viatgin en transport públic i enviïn un sms o un correu electrònic participaran en el sorteig de 25 bicicletes. L'únic requisit serà contestar a la pregunta 'Quin és el nou combustible que ha baixat els fums a l'EMT?'.

19:00 h: Taula Rodona “La mobilitat als centres de treball i d’estudi. Cas pràctic UIB-Parc BIT”, en el marc de les Jornades de Mobilitat “Mou-te Bé”. Hi intervindran representants i experts
del Parc BIT, la UIB, CINESI i la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat. Presenta Immaculada Salamanca, directora gerent del Consorci de Transports de Mallorca.LLOC: Estació Intermodal de Palma.

No hay comentarios: