Ratings and Recommendations by outbrain

14/12/10

Novetats al CREAib: Recursos per a infants (desembre 2010)

A la Tierra le ha salido una gotera. Madrid: SM, 2008. ISBN: 978-84-675-1418-6.
Durant el seu darrer viatge a les estrelles, l'astronauta Yuri va veure que la Terra tenia una gotera. Mentre, al cor de l'Àfrica, el mag de la tribu perd les darreres plomes de tan de ballar. Porta anys ballant i cantant per atraure la pluja. Però als núvols, de tan petits, han tornat sords i no saben com arribar fins el poblat. Bomaral, el fill del mag, abandona el poblat a la recerca dels núvols que el seu pare no aconsegueix atraure. Recomanat per a nins de 3 a 6 anys.
Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

Gusti. Basurarte:crear, divertirse y reciclar. Barcelona (etc.): Océano, 2008. ISBN: 978-84-494-3936-0.
El reciclatge de materials de rebuig per a construir nous objectes dóna a vegades com a resultat objectes poc atractius i poc útils. Però quan el reciclatge el guia un artista els resultats són artístics. Propostes creatives, idees divertides, un altre forma de mirar el fems per malbaratar menys recursos i treure'n partit.
Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

Madre Tierra. Barcelona : La Galera, 2008. ISBN: 978-84-246-3042-3.
Llibre informatiu de petit format. Inclou espectaculars imatges de diferents parts del món: l'Antàrtida, Grenlàndia, Àfrica, Amèrica del Sud, Estats Units... Una gran proposta per gaudir en grup, a l'aula o en família, i que estimula la curiositat per voler saber més sobre la Terra.
Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.



Bingham, Caroline. Buzz. Barcelona : Parramón, 2008. ISBN: 978-84-342-3296-9.
Excelent obra informativa que ofereix un ampli panorama del món dels insectes, els cucs i les aranyes. Destaca la seva atractiva maquetació la forma de presentar la informació enllaçant curiositats. Proposa jocs dirigits al lector, com relacionar als pares amb les cries, escrinar qui és qui amb efecte de zoom, preguntes de vertader i fals o imatges per a practicar l'agudesa visual.
Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

Chanut, Emmanuel. El frío y el calor. Il·lustracions de Rémi Saillard. Boadilla del Monte (Madrid): SM, 2006. (Enciclopeque, vol. 9). ISBN: 84-675-0913-9.
Títol adequat per a satisfer la curiositat dels nins de forma divertida mitjançant l'experimentació amb elements quotidians. Les explicacions i instruccions són senzilles i clares, el mateix podem dir de les fotografies, complementades amb simpàtics personatges de còmic que aporten aclariments i una xispa d'humor.
Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

De la maceta a la cazuela. Fotografies e Annie Nichols i Will Heap. Boadilla del Monte (Madrid): SM, 2008. ISBN: 978-84-675-3113-0.
Original forma d'explicar als nins tot allò que envolta les verdures, des de que són una simple llavor fins que arriben als nostres plats. No cal un gran hort per poder cultivar verdures; amb un poc de paciència es poden cultivar tomàtigues, pastanagues o patates a casa. Es mostren els materials, tècniques i termes més importants, així com tècniques bàsiques de cuina. Es dediquen dos capítolas a cada verdura, un relatiu al seu cultiu i l'altre en el que es mostra una recepta de cuina per a poder preparar-la, això sí, quasi bé sempre amb l'ajuda d'un adult.
Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

Mata Buil, Ana. ¡Qué divertido es reciclar! Il·lustracions de Zinkia, s.l. Barcelona: Timunmas, 2010. ISBN: 978-84-08-09213-1.
Quan en Pocoyó i els seus amics s'adonen que no poden llençar els fems a qualsevol lloc, decideixen donar una utilitat a tot allò que no necessiten.
Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

François, Michel. La geología a tu alcance. Barcelona: Oniro, 2007. ISBN: 978-84-975-4251-7.
Aquesta publicació posa a l'abast dels més joves la història de com es va formar la Terra, un planeta amb una superfícies sòlida que es composa de gran diversitat de roques. Tracta els següents temes: història i composició de les roques; els cristalls; els fòssils continguts a les roques; les propietats i naturalesa de l'arena; la riquesa dels mons subterranis; el petroli... Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.


Ramos Guzmán, María Cristina. La luna lleva un silencio. Madrid: Anaya, 2008. ISBN: 978-84-667-4574-1.
La natura més dolça es refugia en aquests versos delicats en els que animals i plantes es converteixen en objecte poètic. Alguns d'aquests poemes són narratius i altres són com petites cançons que beuen de la tradició poètica espanyola. Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

Bucea Olly [enregistrament vídeo]. Madrid: Universal Pictures Iberia, 2009.
Sensibilitzar els nins sobre la protecció del Patrimoni Cultural Subaquàtic és l'objectiu de la productora Mike Young Productions i la Unesco mitjançant aquesta sèrie. Mostra les aventures de dos submarins d'exploració que aprenen a navegar en un centre d'investigació dels fons oceànics. Es mostren als nins la fragilitat dels ecosistemes i jaciments arqueològics sobmergits a la mar. Premiada el 2008 amb el trofeu “Parents’ Choice Award ”, menció honorífica del premi “Hugo Television Award ”. També ha estat nominada per als “Emmy® Award"als Estats Units, i a França, per al guardó “Prix Jeunesse ”, ha bontingut el premi a la millor sèrie del Festival Internacional del Cine d'Animació 2008 de Annecy . Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

Edebits [enregistrament vídeo]: Bet salva la Antártida. [Dirigida per Carlos Roca]. Barcelona: Edebé, 2008.
Antártida: qui viu en un lloc tan fred? Na Bet viu aquí amb els seus pares i la seva ajudant Mandi, que treballen en una expedició científica. Un dia jugant amb el seu ordinador, va crear 5 bits intel·ligents, els Edebits. A partir d'aquest momento protagonizaran junts aventures increibles... És una sèrie verda, amb valors ecològics i ambientada en una base científica a l'Antàrtida, on els nins aniran descobrint el continent gelat i aprendran sobre el respecte al medi ambient. Tracta temes com el canvi climàtic, la contaminació petrolífera, la caça de foques, etc. Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

El lince perdido [enregistrament vídeo]: la extinción es el menor de sus problemas. Direcció: Manuel de Sicilia y Raúl García. Madrid: Aurum, 2009.
Pel·ícula que narra les aventures d'un grup d'animals en el seu intent de fugir de les xarxes d'un caçador sense escrúpols contractat per un milionari amb un passat ocult. Consulteu disponibilitat al catàleg del CREAib.

No hay comentarios: