Ratings and Recommendations by outbrain

29/1/10

Guerrila Solar: una nova campanya de la Fundació Terra

La Fundació Terra ha posat en marxa la campanya Guerrilla Solar, per promoure que la ciutadania participi activament en la lluita contra el canvi climàtic invertint en energies renovables, eficiència energètica i, alhora, estalviant energia a casa.

Impulsa gestos per a l'ús exemplar de les tecnologies per apropar-nos a una economia de la suficiència tot defensant la democràcia energètica. Amb aquesta finalitat posa a l'abast de les persones interessades el kit fotònic GS120, un electrodomèstic que enlloc de consumir energia genera electricitat neta i renovable, que injecta a la xarxa a través de l'endoll. Segons la Fundació Terra, aquest panell -que es ven al preu de 805 euros- pot generar al voltant d'uns 144 kWh l'any, un volum d'electricitat que compensa l'equivalent a un 10% del consum elèctric anual per persona a la llar. Per exemple, en un dia assolellat i a ple rendiment, aquesta instal·lació fotovoltaica domèstica pot generar al voltant d'uns 400 Watts/hora, és a dir, l'electricitat que poden estar consumint durant aquell temps la nevera més altres aparells elèctrics endollats a casa.

El kit fotònic GS120 de la Guerrilla Solar genera un petit estalvi atès que en el moment que injecta l'electricitat a través de l'endoll convencional de casa aquesta electricitat no deixa que n'entri de la xarxa de subministrament elèctric general. Però també pot ser que hi hagi moments en que no tinguem consum elèctric i, en canvi, sí que hi hagi producció elèctrica amb el kit. En aquest cas, aquesta energia s'allibera a la xarxa elèctrica general, i passa a ser un regal d'energia verda que frena l'entrada d'electricitat bruta al conjunt de la xarxa.

Des de Guerrilla Solar també proposen una campanya per als ajuntaments, als quals la Fundació Terra demana un compromís per la democràcia energètica i que facilitin "la instal·lació d'aparells que produeixin energia renovable o estalviïn emissions en l'àmbit domèstic".

No hay comentarios: